Nagel schimmelinfectie verhelpen door middel van IPL

Veel mensen krijgen te maken met een schimmelinfectie aan de nagels, medisch bekend als onychomycose. Een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel, is schuldig aan deze vervelende infectie.
Een schimmelnagel is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel, veroorzaakt door een infectie met een huidschimmel. De schimmel komt in de huid door bijvoorbeeld een besmette badkamer-, sauna- of zwembadvloer. Nagelschimmel gedijt het beste in warme vochtige gebieden zoals in sportschoenen.

Mede daarom zijn de teennagels veel vaker aangetast dan de vingernagels.
De schimmelinfectie kan zelfs pijnlijk zijn, maar vooral met het uiterlijk van de aangetaste nagel heeft men moeite. De diagnose is daarom in de meeste gevallen ook met het blote oog te stellen, alhoewel er ook andere nagelaandoeningen zijn die op een schimmelnagel lijken (bv psoriasisnagels). Laat uw huisarts u bevestigen dat dit om een kalknagel gaat.

IPL-Behandeling

Door om de 6 weken een bezoek te brengen aan de pedicure en na iedere 3 weken de schimmelnagels te behandelen met IPL kunnen de schimmelnagels sneller verholpen worden.
Er zijn circa 4 IPL behandelingen nodig. Alle 10 de nagels zullen geflitst worden.

Na het behalen van het juiste resultaat is het raadzaam om elke 3 maanden opnieuw te laten behandelen om terugkeer te voorkomen. Tevens draagt de juiste hygiene bij aan een sneller resultaat.
Het resultaat is bereikt zodra er een nieuwe gezonde nagel zichtbaar is. Het zal een tijd duren voordat de gehele nagel er weer gezond uitziet. De nagel moet immers uitgroeien.

Nieuwe infectie voorkomen

Neem schone sokken mee. Deze moeten op tenminste 60 graden zijn gewassen.

Spuit al uw schoeisel in met een anti-schimmelspray.

Na het douchen de zeepresten goed afspoelen en voeten en handen goed droog maken.

Do’s en dont’s

Voor de behandeling a.u.b. de huid en nagels goed reinigen en geen schimmelwerende producten gebruiken.

Drink voldoende water, dit bevordert het afvoeren van de afvalstoffen.

 

Je komt niet in aanmerking voor de behandeling als je:

Zwanger bent

Borstvoeding geeft

Huidkanker, Diabetisch of Hemofilie heeft

Antibiotica gebruikt

Een koortslip hebt