Pigment vermindering door middel van IPL

Pigmentvlekken kunnen over het hele lichaam voorkomen maar ontstaan vooral op de huid die het meest wordt blootgesteld aan de zon. Dit is voornamelijk in het gezicht en de handen.

IPL-Behandeling

Een behandeling met IPL is erg effectief. Het pigment wordt door middel van een lichtflits verwarmd onder de huid. Hierdoor zal er een verhitting plaatsvinden waarbij het pigment afbreekt. Het lichaam voert deze afvalstoffen zelf af. Alleen de pigmentvlek wordt behandeld; de gezonde huid wordt niet behandeld en blijft intact.

De behandeling is kort, voelt warm aan maar is niet pijnlijk.

Na de IPL-Behandeling

Na de behandeling voelt de huid warm en tintelend aan waarbij wat roodheid zou kunnen ontstaan. Dit kan 1-2 dagen duren. Het pigment kan na de behandeling donkerder gekleurd zijn, dat komt omdat het pigment het licht van de IPL goed heeft geabsorbeerd.

In uitzonderlijke gevallen kan de huid ook licht schilferen en jeuken. Het herstelproces duurt ongeveer 2 weken.

Direct na de behandeling zal de huid gekoeld worden met een coolpack, indien nodig kun je thuis ook nog koelen. De behandelde huid is kwetsbaar en gevoelig na de behandeling, ga hier met zorg mee om.

Gemiddeld zijn 3 tot 4 behandelingen voldoende. Soms kunnen er meer behandelingen nodig zijn, dit is afhankelijk hoe oppervlakkig de pigment ligt.

Vergeet niet dat de huidveroudering altijd door blijft gaan en hierdoor nieuwe pigmentvlekjes zullen ontstaan. Herhaalbehandelingen kan dan gewenst zijn.

Risico’s

De behandelingen zijn ongevaarlijk.

Vooraf wordt gevraagd naar je gezondheid. In enkele gevallen zal je worden ontraden om de behandelingen te ondergaan of wordt gevraagd eerst contact op te nemen met je huisarts.

Tijdens de behandeling krijg je een speciale bril ter bescherming van je ogen.

Do’s en don’ts

Vermijd overdadig zongedrag ook zonnebank. Gebruik in de herstelperiode een goed zonproduct met een hoge factor (minstens 30-50).

Gebruik geen zelf-bruinende producten.

Voor de behandeling a.u.b. de huid goed reinigen en geen huidproducten gebruiken.

Aangeraden wordt de eerste dagen after sun met aloë vera in plaats van lotion te gebruiken. Dagcreme mag wel gebruikt worden.

Drink voldoende water, dit bevorderd het afvoeren van de afvalstoffen.

 

Je komt niet in aanmerking voor de behandelingen als je:

Zwanger bent

Borstvoeding geeft

Huidkanker, Diabetes of Hemofilie heeft

Antibiotica gebruikt

Een koortslip hebt