Huidverbetering door middel van IPL

Door het verouderen en door erfelijke aanleg vermindert het collageen in de huid, en invloeden van buitenaf, zoals de zon, luchtvervuiling en roken versnellen dit proces nog eens. Dit veroorzaakt een rimpelige en doffe huid.

IPL behandeling

Bij de behandeling huidverbetering doet de IPL in de bovenste huidlagen haar werk. Het gefilterde licht geeft een prikkeling aan de huid, zodat de huidcellen gestimuleerd worden zichzelf te herstellen en te verbeteren. De huid zal vervolgens zelf weer nieuw collageen aanmaken, waardoor de conditie van het bindweefsel verbetert en het gezicht weer een frisse, jeugdige uitstraling krijgt.

Tussen de behandelingen ligt een periode van 1 à 2 weken, doorgaans is na enkele behandelingen al een duidelijke verbetering zichtbaar. De duur van een behandeling varieert van 10 tot 15 minuten. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een verbeterd resultaat. Het is raadzaam om iedere 2 maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan om het behaalde resultaat optimaal te behouden.

Do’s en Dont’s

Vermijd overdadig zongedrag ook zonnebank. Gebruik in de herstelperiode een goed zonproduct met een hoge factor (minstens 30-50).

Gebruik geen zelf-bruinende producten.

Voor de behandeling a.u.b. de huid goed reinigen en geen huidproducten (foundation, dagcrème en make-up) gebruiken.

Aangeraden wordt de eerste dagen after sun met aloë vera in plaats van lotion te gebruiken. Dagcrème mag wel gebruikt worden.

Drink voldoende water dit bevorderd het afvoeren van de afvalstoffen.

 

Je komt niet in aanmerking voor de behandelingen als je:

Zwanger bent

Borstvoeding geeft

Huidkanker, diabetes of Hemofilie heeft

Antibiotica gebruikt

Een koortslip hebt