Definitieve haarvermindering door middel van OPT-SHR

Laserontharing kan overmatige haargroei definitief verminderen. Er wordt vaak gesproken over definitief ontharen maar dan kan niet gegarandeerd worden. Definitief haar verminderen is een betere beschrijving. 70 tot 80% van de behandelde haartjes zullen voor meerdere jaren weg blijven.

OPT-SHR (Super Hair Removal) behandeling

De energie van de lichtflits (laser) wordt omgezet in warmte en door die warmte raakt de haarwortel zodanig beschadigd dat het haar niet meer groeit.

De huid rondom het haarzakje raakt niet beschadigd omdat de laser alleen bij het pigment van het haarzakje komt. Hoe donkerder de haartjes, hoe beter de werking. Echter met SHR kunnen ook de lichtere, rode en grijze haartjes behandeld worden.

OPT-SHR in vergelijking met IPL

Haarvermindering door middel van laser is veiliger en effectiever dan haarvermindering met IPL.

SHR wordt vaak vergeleken met IPL. Er is echter een groot verschil.

In tegenstelling tot IPL worden de haartjes langzaam opgewarmd, dus zijn geen harde pijnlijke lichtflitsen. Hierdoor doet het nauwelijks tot geen pijn en is kans op verbranding zo goed als uitgesloten.

De SHR laserbehandeling voor definitief haarverminderen is toepasbaar op ieder huidtype, zowel blank tot donker getint. De IPL behandelingen werken niet voor lichte, rode en grijze haartjes, bij SHR wel.

Haargroei

Het haar groeit in 3 fases, namelijk de groei-, slaap- en overgangsfase. Tijdens de groeifase is er direct contact met de haartjes en het haarzakje daardoor is deze fase het best geschikt voor haarvermindering. Op het moment van de laserbehandeling zullen niet alle haartjes in de groeifase zijn. Daarom is het van belang om na ongeveer 4 weken een herhalingsbehandeling te ondergaan om de overige en teruggekomen haartjes in het behandelgebied te vernietigen. Doorgaans zijn er 8 behandelingen nodig voor het goed resultaat.

Risico’s

De behandelingen zijn ongevaarlijk.

Vooraf wordt gevraagd naar je gezondheid. In enkele gevallen zal je worden ontraden om de behandelingen te ondergaan of zal worden gevraagd eerst contact op te nemen met je huisarts.

Zorg dat de ogen tijdens de behandeling afgeschermd zijn.

Do’s en Don’ts

Niet meer epileren, harsen of ontharen met ontharingscrème. Scheren mag wel.

A.u.b. een dag voor de behandeling de haren scheren en de dag zelf geen verzorgende producten gebruiken.

Minimaal 2 tot 4 dagen voor en na de behandeling niet in de zon of zonnebank.

Zelfde dag na de behandeling niet in de sauna of heet douchen.

Na de behandeling de plekken koelen en nabehandelen met after sun.

De dag na de behandeling kun je gewoon weer deodorant gebruiken.

Drink voldoende water. Dit bevorderd het afvoeren van de afvalstoffen.

 

Je komt niet in aanmerking voor de behandelingen als je:

Zwanger bent

Borstvoeding geeft

Huidkanker, Diabetes of Hemofilie heeft

Antibiotica gebruikt

Een koortslip hebt